hero image

Executive Search

Op zoek naar één specifieke specialist? Kies Executive Search,
een samenwerking waarbij we uitgebreid voor je op zoek gaan,
met persoonlijke begeleiding en actieve benadering tegen vaste
en heldere tarieven. De perfecte keuze wanneer jullie één specifiek profiel zoeken!

Waarom Buro5?

Wij maken groeiambities waar, door het nét anders te doen dan anderen. Als strategisch partner creëren we samen lange termijn doelen met een duidelijke visie. We achterhalen de kracht van de organisatie en spelen hier met onze recruitment expertise op in.
Als kritische partner denken we mee binnen jullie organisatie, zo zorgen we samen voor de gewenste instroom van geschikte kandidaten

 • Bedrijfsintake op kantoor
 • Actieve search door een gespecialiseerd team
 • Direct inzetbaar en effectief
 • Een projectmatige aanpak
 • Vaste en heldere tarieven

Wat is Executive Search?

Executive Search is een aparte vorm van het wervings- en selectieproces, waarbij we gericht zoeken naar een specifieke specialist of kandidaat. Het doel is om snel een vacature te vervullen bij klanten waar een hoge urgentie is. Hierbij ligt de focus op het vinden van de meest geschikte en relevante kandidaat, voor medior, senior- of managementfuncties. Dit in tegenstelling tot traditionele wervings- en selectieprocessen waarbij vaak gericht wordt op een breder publiek.

De kandidaten die gevonden worden via Executive Search hebben vaak al een vaste baan en hebben een specifiek profiel. De Consultants die betrokken zijn bij een Executive Search letten dan ook goed op de haalbaarheid van het gewenste profiel. Als een klant bijvoorbeeld op zoek is naar een senior met het salaris van een junior, dan wordt Executive Search vaak niet verkocht omdat dit niet haalbaar is.

Onze aanpak van Executive Search biedt vele voordelen voor de klant, zoals een gerichte zoektocht naar de meest geschikte kandidaat, snelheid in het proces en één vast aanspreekpunt. Daarnaast biedt het de klant de zekerheid dat de kandidaat die wordt aangeboden aan de organisatie een perfecte match is voor de vacature en de organisatie.

  Onze aanpak: Wat houdt het in?

  Een tijdelijke oplossing die organisaties instaat stelt om op korte termijn één specifieke specialist aan te nemen. Samen met onze opdrachtgever kijken we kritisch naar het gewenste profiel en onderzoeken we de haalbaarheid voor een snelle en goede invulling van de vacature. Aan de hand van deze kennis maken we duidelijke projectplanningen en stellen we een op maat gemaakt recruitmentteam samen.
  Door deze projectmatige aanpak, een actieve benadering, duidelijke communicatie, extra tools en mankracht geven wij een boost aan jullie instroom van kandidaten. Middels deze gestructureerde aanpak kunnen wij vacatures binnen een periode van 8 weken invullen.

  Ook met Buro5 op zoek naar jouw nieuwe kandidaten?

  • Een persoonlijk gespecialiseerd team met projectmatige aanpak
  • Direct inzetbaar en effectief

  Executive Search uitbesteden


  Door te kiezen voor Executive Search van Buro5 zorg je ervoor dat jouw groeiambities waargemaakt kunnen worden. Onze Consultants zorgen ervoor dat de gewenste medior, senior en/of managementvacatures snel ingevuld worden, zonder dat je voor verrassingen komt te staan.

  Wil je meer weten over hoe wij jou kunnen helpen bij het vinden van de juiste kandidaat? Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier of bel ons op telefoonnummer: +31 (0)20 210 3450. Wij helpen je graag verder!

  Brochure

  Meer informatie over Executive Search? We vertellen je er alles over in onze brochure. Download het bestand vrijblijvend via onderstaande button. Wil je meer informatie over onze andere pakketten? Neem dan contact met ons op!

  Veelgestelde vragen Executive Search

  Wat is Executive Search?

  Executive Search is een aparte vorm van het wervings- en selectieproces, waarbij we gericht zoeken naar een specifieke specialist of kandidaat. Het doel is om snel een vacature te vervullen bij klanten waar een hoge urgentie is. Hierbij ligt de focus op het vinden van de meest geschikte en relevante kandidaat, voor medior, senior- of managementfuncties. Dit in tegenstelling tot traditionele wervings- en selectieprocessen waarbij vaak gericht wordt op een breder publiek.De kandidaten die gevonden worden via Executive Search hebben vaak al een vaste baan en hebben een specifiek profiel. De Consultants die betrokken zijn bij een Executive Search letten dan ook goed op de haalbaarheid van het gewenste profiel. Als een klant bijvoorbeeld op zoek is naar een senior met het salaris van een junior, dan wordt Executive Search vaak niet verkocht omdat dit niet haalbaar is.Onze aanpak van Executive Search biedt vele voordelen voor de klant, zoals een gerichte zoektocht naar de meest geschikte kandidaat, snelheid in het proces en één vast aanspreekpunt. Daarnaast biedt het de klant de zekerheid dat de kandidaat die wordt aangeboden aan de organisatie een perfecte match is voor de vacature en de organisatie.

  Hoe werkt Executive Search?

  Samen met de klant kijken we kritisch naar het gewenste profiel en onderzoeken we de haalbaarheid voor een snelle en goede invulling van de vacature (intake).We stellen aan de hand van deze kennis een zoekprofiel op, inclusief duidelijke projectplanningen en we blijven nauw in contact met de organisatie.Vervolgens starten we onze zoektocht door middel van onze projectmatige aanpak, proactieve benadering en duidelijke communicatie en geven een boost aan de instroom van kandidaten. Er wordt actief gezocht naar latend werkzoekende kandidaten. Om de kwaliteite van de kandidaten te waarborgen, worden deze gescreend en er wordt gecheckt of er een goede match is met de organisatie. Tot slot, er wordt een eindrapport opgesteld met onze bevindingen.

  Waarom zou je Executive Search uitbesteden?

  • Binnen 12 weken kunnen wij een specifieke vacature invullen;• Eén aanspreekpunt;• Wij hanteren concurrerende prijzen;• We zorgen een uitstekende match tussen kandidaat en bedrijf;• We hebben jarenlange ervaring in de recruitment.

  Bieden jullie ook andere diensten naast Executive Search?

  Ja, je kunt ook bij ons terecht voor de diensten Recruitment as a Service (RaaS) en No Cure, No Pay recruitment.